Injekcijska smola za prekid kapilarne vlage

11.02.2019. 20:17

Opis proizvoda KÖSTER Crisin Cream je injekcijska krema na bazi smola / silana, bez otapala, a namijenjena za izvedbu prekida uzdizanja kapilarne vlage.

Područje primjene KÖSTER Crisin Cream je retroaktivna hidroizolacija za prekid kapilarne vlage. Može se ugrađivati s vanjske i/ili unutarnje strane zidova. Primjenjiv za sve vrste građevinskih mineralnih materijala osim porobetona. Može se ugrađivati i u slučajevima visoke koncentracije vlage u zidovima (95% +/- 5% sadržaja vlage) i kod svih stupnjeva kontaminacije solima.

Ugradnja U najnižoj razini zida, na prvoj fugi, horizontalno se buše rupe promjera 14 mm. Bušiti do 3 cm manje od debljine zida, ne bušiti rupe kroz cijeli zid. Izbušene rupe se očiste ispiranjem vodom ili ispuhivanjem zrakom pod pritiskom. Međusobni razmak rupa je 10 cm neovisno o debljini zida. KÖSTER Crisin Cream se injektira kroz kartuše pomoću odgovarajućeg pištolja za kitove kao npr. KÖSTER Ručni pištolj s injekcijskom cjevčicom. Rupe se mogu zatvoriti odmah nakon injektiranja s KÖSTER-om KB Fix 5. Moguća je upotreba većih pakiranja (kanti od 10 l) za dopunjavanje kartuša ili ugradnju preko specijalno prilagođenih prskalica pod stalnim pritiskom.